Begović i Stoke šokirali Džekine Građane, Swansea drži vrh
Foto: EPA

Premier liga. 3. kolo

Begović i Stoke šokirali Džekine Građane, Swansea drži vrh

M. Šljivak

Zanimljive duele donijelo je treće kolo engleskog Premiershipa, a veliko iznenađenje je napravio Stoke City našeg Asmira Begovića, koji je savladao kao gost aktuelnog prvaka Manchester City s 1:0.

Iako je City u prvom poluvremenu dominirao do gola nisu mogli. Begović je bio izuzetno raspoložen, a Stoke je imao i dosta sreće jer se u finišu prvog dijela tresla prečka gola gostiju.

Pravi šok za Građane uslijedio je u 58. minuti. Mame Diouf je pretrčao više od pola terena, te je pogodio za prednost Stokea od 1:0. 

Pokušavao je City stići do izjednačenja. Edin Džeko je ušao u 63. minuti, ali su Građani ipak na kraju ostali bez bodova. 

Asmir Begović je odradio odličan posao na golu Stokea...

Vodeći tim Premiershipa nakon tri kola je Swansea, koji je savladao danas WBA s 3:0, dok je također pobjedu slavio Southampton i to kod West Hama s 3:1. QPR je savladao Sunderland s 1:0, a Newcastle Crystal Palace su odigrali 3:3.

Premiership, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Stoke 0:1 (Diouf 58')
Newcastle - Crystal Palace 3:3 (Janmaat 37' Aarons 73' ,Wailiamson 89/ Gyle 1', Puncheon 48' Zaha 90+6)
QPR - Sunderland 1:0 (Austin 45+2')
Swansea - WBA 3:0 (Dyer 2' 71', Rotledge 24')
West Ham - Southampton 1:3 (Noble 27' / Schneiderlin 45', Ward-Prowse 68', Pelle 83')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.