Begović: Mislim da bi se to pravilo trebalo promijeniti

Bh. golman nije zadovoljan

Begović: Mislim da bi se to pravilo trebalo promijeniti

Golman Chelseaja i bh. reprezentacije Asmir Begović nije zadovoljan što postoji pravilo po kojem fudbaler mora odigrati barem pet mečeva u jednoj sezoni kako bi dobio eventualnu šampionsku medalju. 

Begović će ove sezone dobiti šampionsku medalju za titulu koju je osvojio sa Chelseajem, iako do kraja sezone neće skupiti 5 mečeva. Naš čuvar mreže je poručio da mu se to pravilo ne sviđa i da bi on volio da se promijeni.

"Mislim da bi se to pravilo trebalo promijeniti. Svi smo bili članovi tima cijele godine. Trenirali smo skupa, žrtvovali se, igrali našu ulogu u timu svakodnevno. Zaista mislim da bi ponovo trebali pogledati to pravilo jer ne mislim da bi pet nastupa u sezoni treblo opravdati medalju", rekao je Asmir Begović za Sky Sports News.

Podsjetimo, Begović je prije dva dana protiv Watforda upisao drugi ovosezonski nastup u Premiershipu, a u FA Cupu i Liga Kupu ima po tri ubilježena meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi