Begović o Chelseaju: O njima sudite nakon prelaznog roka
Foto: EPA

Asmir stao u odbranu bivšeg kluba

Begović o Chelseaju: O njima sudite nakon prelaznog roka

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Asmir Begović napustio je Chelsea ovog ljeta i potpisao je ugovor s ekipom Bournemoutha.

Iako u redovima londonskog kluba nije dobio pravu šansu da se pokaže pored Thibauta Courtoisa u protekle dvije godine, 30-godišnji Begović nosi očigledno dobre uspomene sa Stamford Bridgea.

Komentarisao je bh. čuvar mreže poraz Plavaca u borbi za trofej Communitiy Shielda, gdje ih je nakon penala savladao veliki rival Arsenal (4:1).

Begović smatra da o Chelseaju treba suditi tek nakon što se završi ljetni prelazni rok.

"Znam da su svi razočarani što su izgubili meč protiv Arsenala. Iako ljudi smatraju da titula Community Shielda nije važna, to nije tačno. To je jako bitna utakmica, igra se za trofej i kada ostanete bez njega, to je jako razočaravajuće", rekao je Begović.

Dodao je Asmir i kako bi se još mnogo toga moglo promijeniti unutar londonskog kluba u narednih 20-ak dana.

"Antonio Conte nije nimalo sretan zbog poraza. Znam da je silno želio trofej zbog pozitivne atmosfere unutar tima. Iako je ostao bez dosta igrača ovog ljeta, siguran sam da će ekipa pravo lice pokazati tek nakon kraja prelaznog roka. Mnogo toga se još može dogoditi i Chelsea može da dozvoli loš početak prvenstva. Uvjeren sam da je glavni cilj Liga prvaka, ali ne sumnjam da će se ići i na odbranu titule. Nekoliko bitnih sedmica je ispred tima", rekao je Asmir.

Begović je tokom dvije sezone u dresu ovog tima nastupio u 33 utakmice, osvojio je naslov prvaka prošle godine, ali se zbog male minutaže odlučio na odlazak i ovog ljeta je potpisao za Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi