Begović se potužio da mu je posao otežan
Foto: EPA

Shvatio je poentu

Begović se potužio da mu je posao otežan

Bosanskohercegovački reprezentativac Asmir Begović uputio je kritike na račun lopte koju je Nike dizajnirao za novu sezonu u Premier ligi.

Golman Bournemoutha se u razgovoru za Daily Echo požalio kako nove lopte s kojima se trenutno igra u Engleskoj otežavaju posao golmanima, jer lete brže nego ikad, međutim poentu je shvatio. 

"Lopta je drugačija, leti dosta brže, što u velikoj mjeri golmanima otežava posao. Međutim, svjestan sam da je ovo Premier liga u kojoj svi žele više golova", kazao je Begović. 

Begović nije jedini koji je manifestovao svoje nezadovoljstvo loptom koju je poznati američki proizvođač dizajnirao za Premier ligu. Još nekoliko golmana iz ostalih klubova smatra kako nova lopta ima jako loše karakteristike. 

Službeni naziv lopte s kojom se ove sezone igra u Premier ligu je "Ordem".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi