Begović: Teško je kad ne ide, strada samopouzdanje

Teška situacija za bh. golmana

Begović: Teško je kad ne ide, strada samopouzdanje

Chelsea je u subotu poražen od Southamptona rezultatom 3:1, a odbrana naslova sve je dalja s obzirom da londonski klub zauzima tek 16. poziciju u Premiershipu sa osam osvojenih bodova. 

Ovako loš period za Chelsea ne pamti ni Jose Mourinho, koji je u razgovoru za britanske medije priznao da nikada u trenerskoj karijeri nije doživio nešto slično ovome.

"Na ovaj period gledam kao na fantastično iskustvo, ali ne želim da traje. Želim da se završi i da ponovo počnemo pobjeđivati. Nikada mi se ovo nije desilo u karijeri. Iz svega ću izaći jači i poslije krize ću biti bolji trener", izjavio je Mourinho.

Na posljednji poraz od Southamptona osvrnuo se i golman Asmir Begović, kazajući da reprezentativna pauza dolazi u pravi trenutak za Chelsea. 

"Ova stanka dolazi nam u pravo vrijeme, napravimo dobar rezultat u sljedećoj utakmici i krenemo dalje", kazao je Begović misleći na okršaj s Aston Villom 17. oktobra na Stamford Bridgeu.

Begović priznaje da je moral u svlačionici nizak. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Teško je kad stvari ne idu onako kako ste ih zamislili. Moramo se nastaviti boriti, ići kroz zid. Tako je to kad vam ne ide, strada samopouzdanje. To je život, to je nogomet, pun uspona i padova."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.