Begović: Za ovo je trebalo mnogo napora, rada i truda
Foto: epa.eu

50. "clean sheet" za našeg golmana

Begović: Za ovo je trebalo mnogo napora, rada i truda

Asmir Begović je sjajnim odbranama u meču Stoke Cityja i Evertona sačuvao mrežu svog kluba, a za reprezentativnu "jedinicu" Bosne i Hercegovine bio je to 50. "clean sheet" u dresu Lončara, a 45. u Premiershipu.

"Mislim da je ovo nešto veliko, a jako je lijepo stići do jedne ovakve brojke", rekao je Begović nakon utakmice protiv Evertona u kojoj je gotovo izgubio glas komandujući svojom odbranom.

Čuvar mreže našeg nacionalnog tima ne želi sve zasluge za jubilej od 50 utakmica u dresu Stoke u svim takmičenja pripisati samo sebi.

"Za ovo je trebalo mnogo napora, rada i truda zajedno sa mojim saigračima u odbambenoj liniji. Everton je dobar tima i oni su ekipa koja uvijek stvara dosta šansi, ali smo mi uspjeli da sačuvamo svoju mrežu", istakao je Begović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bez obzira u kojem periodu dođeš do ove brojke (45 utakmica bez primljenog gola op.a) to je sigurno jedan veliki uspjeh".

Bh. reprezentativac trenutno dijeli osmu poziciju sa Normanom Wilkinsonom na listi Stokeoviih golmana koji su najviše puta uspjeli sačuvati svoju režu netaknutom. Asmiru je za 45. "clean sheet"-ova trebala 151 utakmica, dok je Wilkinson do iste brojke stigao u 186 mečeva. Sedmoplasirani Dennis Herod bh. golmanu bježi za tri "clean sheeta", uz to je jedini Stokeov golman na ovoj listi koji se upisivao u strijelce, baš kao i Begović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.