Belgija i Kipar slavili kod Estonije i Gibraltara

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Belgija i Kipar slavili kod Estonije i Gibraltara

Fudbaleri Belgije nastavili su sigurnim putem ići prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Oni su večeras u okviru 6. kola grupe H pobijedili u gostima Estoniju sa 2:0 te su na taj način ostali na liderskoj poziciji. Golove za Belgiju postigli su Mertens i Chadli u prvom i drugom poluvremenu. Treba reći i to da su domaći igrali sa desetoricom čitavo drugo poluvrijeme jer je Dmitrijev dobio crveni karton u 44. minuti. U drugom meču ove grupe Gibraltar je poražen kući od Kipra sa 2:1 Kipar je poveo u 10. minuti autogolom Chipoline, a domaći su izjednačili u 30. minuti preko Hernandeza. Ipak, pobjedu gostima donio je Sotiriou.

Belgija sada ima 16 bodova, dok je druga Grčka u grupi H sa 12,  treća BiH sa 11 bodova, a Kipar je četvrti sa sedam bodova.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi