Belgija je najbolji tim svijeta
Foto: EPA

Belgija piše povijest

Belgija je najbolji tim svijeta

M. Šljivak

Belgija i Vels su slavili pobjede u posljednjem 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Belgija je od večeras najbolja selekcije svijeta. Crveni đavoli su u Briselu savladali Izrael s 3:1, te su zasjeli na svjetski vrh.

Mučio se tim Marca Wilmotsa sve do 64. minute, kada ipak dolaze do gola. Dries Mertens je pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja je Izrael primio još dva gola. Kevin De Bruyne  je iz slobodnog udarca u 78. minuti pogodio za 2:0, da bi na 3:0 povisio Eden Hazard šest minuta kasnije. 

Hemed je u 88. minuti postigao počasni gol za konačnih 3:1...

Ova selekcija Belgije je ovom pobjedom ispisala zlatne stranice fudbala u ovoj zemlji.

Vels je s  2:0 savladao Andoru.

Velšani su večeras na svom terenu proslavili plasman na Euro u Francusku, a vodeći gol protiv slabašne Andore postigao je Aaron Ramsey u 50. minuti. Konačnih 2:0 djelo je Garetha Balea u 87. minuti meča.

Kvalifikacije za EP, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgija - Izrael 3:1 (Mertens 64', De Bruyne 78', Hazard 84' / Hemed 88')
Vels - Andora 2:0 (Ramsey 50', Bale 87')


Dries Mertens GOAL - Belgium 1-0 Israel - EURO... by footballgoalslive
Kevin De Bruyne 2:0 (HD) | Belgium Vs... by soccerhub365

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.