Belgija teže od očekivanog savladala Češku
Foto: EPA

Prijateljska utakmica u Briselu

Belgija teže od očekivanog savladala Češku

Reprezentacija Belgije je večeras u Briselu u prijateljskoj utakmici savladala Češku Republiku rezultatom 2:1.

Selektor Roberto Martinez je od prve minute na teren poslao veoma snažnu postavu u kojoj su bili Courtois, Lukaku, De Bruyne, Nainggolan, Batshuayi i i brojni drugi, a na klupi su ostali ništa manje dobri fudbaleri poput Mertensa, Vermaelena, Fellainija, Bentekea...

Na prvi pogodak se čekalo do 25. minute, kada je Batshuayi na asistenciju Lukakua veoma lijepo pogodio za 1:0. Za napadača Chelseaja, koji se ove sezone nije naigrao na Stamford Bridgeu, je to bio peti gol na posljednjih pet utakmica za klub i reprezentaciju.

Češka je u 29. minuti stigla do poravnanja. Krmencik je na asistenciju Krejčla pogodio za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treći i, ispostavit će se, odlučujući gol na večerašnjoj utakmici viđen je u 52. minuti. U akciji rezervista, Mertens je izveo korner i uposlio Fellainija koji je glavom pogodio za 2:1 i pobjedu Belgije, koja je bila teža nego što su mnogi očekivali.

Danas su odigrane još dvije prijateljske utakmice. Makedonija i Turska su remizirale odigravši meč bez pogodaka (0:0), dok je Rusija kao gost ubjedljivo savladala Mađarsku (3:0) golovima Smolova, Poloza i autogolom Eppela.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi