Belgijanci otkrili sastav za BiH: Martinez žestoko napada
Foto: EPA

Ekipa koja bi mogla istrčati na Grbavici

Belgijanci otkrili sastav za BiH: Martinez žestoko napada

M. Šljivak

Reprezentacija Belgije gostovaće u subotu u Sarajevu, gdje će na stadionu Grbavica odigrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine.

Selektor Crvenih đavola Roberto Martinez je za ovaj duel ostao bez nekoliko jako bitnih fudbalera. Na Grbavici neće nastupiti Romelu Lukaku, Moussa Dembele, Vincent Kompany i Axel Witsel, ali usprkos tome Belgijanci na raspolaganju imaju zaista fantastičan tim.

Mediji u ovoj zemlji su objavili potencijalnih 11 za meč protiv naše selekcije, a sastav izgleda zaista impresivno.

Martinez je odlučio da na BiH krene veoma ofanzivno. Tako će sve karte baciti na napad, a belgijski mediji tvrde da će na Grbavicu istrčati ovaj sastav:

Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen (Laurent Ciman), Thomas Meunier, Yannick Carrasco, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Michy Batshuayi (Divock Origi) i Eden Hazard.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč BiH - Belgija igra se u subotu od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije