Belgijanci zabrinuti: Kome je sada do utakmice?

Strah od novih terorističkih napada

Belgijanci zabrinuti: Kome je sada do utakmice?

E. Škorić

U petak će bh. nogometna reprezentacija u Briselu odigrati drugi meč kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo.

Belgija će ugostiti izabranike Mehmeda Baždarevića u jednom, vjerujemo, jako zanimljivom susretu. Nadamo se pobjedi, mada je naš rival itekako vrijedan svake hvale i svakog poštovanja.

I dok se Mešini Zmajevi u miru pripremaju za ovaj duel, a treninge su tri dana odrađivali o obližnjem mjestu Overijese, stanovnici Brisela su u strahu. Ne od Džeke, Pjanića ili Ibiševića, koji će pokušati na sve načine zatresti mrežu Belgije, već od terorista.

Svi ćete se sjetiti terorističkog napada na aerodrom u Briselu 23. marta ove godine. Iako je prošlo više od pola godine, u Briselu su i dalje u strahu i žive pod velikim oprezom.

Imali smo priliku danas, dok smo obilazili briselske ulice, tražeći način da se što lakše prevezemo do mjesta gdej su trenirali naši igrači, da svjedočimo rigoroznim kontrolama, posebno kada su u pitanju gradski prevozi. Nemojte se iznenaditi kada prilikom dolaska u Brisel ugledate naoružane vojnike, ipak su tu da vas zaštite. 

U razgovoru s nekoliko Belgijanaca, mogli smo zaključiti da se zaista boje i da su mnogi u dilemi da li u petak da dođu na stadion. 

Upravo danas, dok je naša reprezentacija imala trening nedaleko od Brisela, u centru se desio napad na policiju i smatra se da je riječ o pokušaju terorističkog napada. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Da vam budem iskren, malo je utakmica pala u drugi plan. Ovdje ljudi i dalje misle da će im se nešto dogoditi ako odu tamo gdje ima puno ljudi. Još se nisu oporavili od šoka. Ne čudite se ako vas bude više na stadionu", kazao nam je jedan lokalni stanovnik.

Ipak, svi se nadamo da će u petak sve proteći u miru, a da će bodove slaviti bolja reprezentacija (neka to bude Bosna i Hercegovina).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi