Belotti: Borim se do kraja s Džekom

Napadač Torina poručio

Belotti: Borim se do kraja s Džekom

E. Čaušević

Fudbaleri Torina sutra igraju u gostima protiv Chieva u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Bit će ovo prilika za napadača Torina, Andreu Belottija, da preuzme sam lidersko mjesto liste strijelaca Serije A koje sada dijeli sa Edinom Džekom. Belotti i Džeko u dosadašnjem dijelu sezone postigli su po 25 golova, te je jasno da će se do zadnjeg kola boriti za titulu najboljeg strijelca.

U igri za prvo mjesto i dalje se nalazi napadač Juventusa, Gonzalo Higuain, koji je mrežu protivničkih ekipa tresao dva puta manje od pomenutog dvojca. Također, priliku da dodatno "zakuha" borbu za ovu nagradu ima i Mauro Icardi koji je u dresu Intera u dosadašnjem dijelu sezone postigao 21 gol. Ipak, Belotti zna da će glavna borba biti s Džekom.

"Nagrada za najboljeg strijelca sezone? Pa borim se do kraja s Džekom i vidjet ćemo šta će biti. Tu su još Higuain i Icardi, ne treba ih isključivati jer su blizu nas. Ovo je dobra sezona i nadam se da će do kraja biti još bolja. Sigurno je da ću u svakoj utakmici davati svoj maksimum kao da je to bio slučaju i u dosadašnjem dijelu sezone", rekao je Belotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi