Belotti potpisuje novi ugovor, otkupna klauzula još veća
Foto: EPA

Torino se želi osigurati

Belotti potpisuje novi ugovor, otkupna klauzula još veća

Napadač Torina Andrea Belotti počeo je pregovore sa svojom ekipom oko novog ugovora. 

Iako je krajem prošle godine, tačnije u decembru mjesecu, potpisao ugovor do ljeta 2021. godine, Torino očito želi zadržati Belottija još duže vrijeme, a vjerovatno su se i prepali novog vala interesa evropskih velikana.

Vrlo zanimljiva je činjenica da bi u novom ugovoru novi detalj bila još veća otkupna klauzula. Naime, u trenutnom ugovoru otkupna klauzula za ovog fudbalera je 100 miliona eura, a sada bi trebala biti još veća, prenosi CalcioMercato.

Dakle, čelnici Torina očito razmišljaju - ko voli, neka izvoli. Za Belottija su interes pokazale prije svega ekipe Milana i Chelseaja, a vidjet ćemo da li će 'ohladiti' ako napadač reprezentacije Italije potpiše novi ugovor. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belotti je prošle sezone odigrao 35 mečeva u Seriji A i postigao je 26 golova te je bio treći strijelac lige iza Edina Džeke i Driesa Mertensa. Ove sezone se čini da je jednako raspoložen pa je nakon pet kola upisao tri pogotka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi