Belotti spasio Torino i stigao Džeku i Higuaina

Remi u Firenci

Belotti spasio Torino i stigao Džeku i Higuaina

E. Čaušević

Fudbaleri Fiorentine remizirali su večeras na domaćem terenu protiv Torina u okviru 26. kola italijanske Serije A.

Domaći su odlično otvorili večerašnji meč jer su već u osmoj minuti utakmice stigli do vodstva kada je mrežu Torina zatresao Saponara. U samom finišu utakmice Fiorentina je udvostručila svoju prednost, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Nikola Kalinić nakon asistencije Valera.

Nakon prvog dijela činilo se da će Viola upisati nova tri boda, no tako nisu mislili igrači Torina. U 62. minuti Belotti je mogao smanjiti na 2:1, ali je promašio penal. Ipak, samo tri minute kasnije napadač Torina se iskupio za svoj promašaj kada je nakon asistencije Morettija zabio za 2:1.

U samom finišu utakmice Torino je krenuo u napad. Pet minuta prije isteka regularnih 90 minuta na scenu je stupio ponovo nevjerovatni Belotti. Ovaj put asistenciju je upisao Baselli, a Belotti je golom izjednačio na 2:2 i donio vrijedan bod svojoj ekipi.

Belotti je sa ova dva gola stigao na listi strijelaca Edina Džeku i Gonzala Higuaina, te sada s njima dijeli prvo mjesto sa po 19 postignutih golova. Fiorentina je osma na tabeli Serije A sa 41 bodom, dok je Torino deveti sa pet bodova manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 26. kolo:

Fiorentina - Torino 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi