Bendtner koban za Bayern, Wolfsburgu Superkup
Foto: EPA

Vukovi prvi put osvojili njemački Superkup

Bendtner koban za Bayern, Wolfsburgu Superkup

E. Škorić

Nogometaši Bayerna ušli su loše u novu sezonu jer su na penale poraženi od Wolfsburga u utakmici njemačkog Superkupa.

Bayern je večeras u Berlinu vodio s 1:0 do 89. minute, ali je Bendtner donio izjednačenje Wolfsburgu, koji je na penale stigao do prvog trofeja Superkupa Njemačke.

Bavarci su zaprijetili već u devetoj minuti, kada je Jerome Boateng pogodio prečku nakon ubačaja Arjena Robbena iz kornera, a nekoliko minuta kasnije Vieirinha uzvraća na drugoj strani, ali puca preko gola.

Sredinom prvog dijela Ivan Perišića pokušava glavom, no nije bio dovoljno precizan. U završnici prvog dijela Kevin de Bruyne je pucao pored gola golmana Manuela Neuera.

U četvrtoj minuti nastavka Bayern stiže do pogotka. Robben je bio na pravom mjestu i loptu je poslao u mrežu poslije jednog odbijanca. 

Pokušavao je Wolfsburg da se vrati, imao je Bas Dost dobru priliku u 58. minuti, u 80. minuti Neuer brani jak šut Vieirinhe, a u 89. minuti Neuer zaustavlja i Schurrleov pokušaj.

Ipak, Wolfsburg uspijeva u finišu da izjednači. Nicklas Bendtner je pogodio na asistenciju De Bruynea. Dodajmo da je za Bayern večeras debitovao Arturo Vidal, čileanski reprezentativac koji je stigao iz Juventusa prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidal je prvi izveo penal, bio je precizan, kao i Rodriguez na drugoj strani, a onda je Xabi Alonso promašio. De Bruyne je bio precizan za prednost Wolfsburga, pogađali su potom Schurrle i Robben, te Lahm, Kruse, DouglasCosta i Bendtner za slavlje Vukova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.