Bendtner "prijeti" Bayernu, čeka nas dosta uzbuđenja
Foto: EPA

Wolfsburg može do titule u Njemačkoj?

Bendtner "prijeti" Bayernu, čeka nas dosta uzbuđenja

E. Škorić

Danski napadač Nicklas Bendtner smatra da bi Wolfsburg sljedeće sezone mogao biti uz bok Bayernu.

Wolfsburg je prošle sezone završio odmah iza Bayerna, kojeg je u utakmici njemačkog Superkupa eliminisao na penale. Junak Vukova bio je Bendtner, koji je u 89. pogodio za 1:1, a onda i šutirao odlučujući penal.

Bendtner ističe da Wolfsburg ima sjajnu ekipu i da bi se mogao boriti za naslov u Bundesligi.

“Dobro je da smo u ranoj fazi pokazali kako se možemo boriti protiv Bayerna. Oni su ponovo favoriti za titulu, ali mi moramo preuzeti ulogu izazivača i da igramo svoju igru”, kazao je Bendtner.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Vidjet ćemo gdje će nas to odvesti na kraju sezone, ali kada se osvrnem na utakmicu, vidim da je svaki igrač dao svoj maksimum i do kraja vjerovao u pobjedu. Nije bino što sam postigao odlučujući gol, bitna je kompletna igra tima”.

Bendtner, kojeg nazivaju Lord, u karijeri je igrao za Arsenal, Birmingham, Sunderland i Juventus, a od 2014. godine je u Wolfsburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.