Bendtner želi nadmašiti Džeku
Foto: EPA

Visoki ciljevi danskog napadača

Bendtner želi nadmašiti Džeku

E. Škorić

Danski napadač Nicklas Bendtner je ovog ljeta stigao u Wolfsburg i u njemačkom klubu želi nadmašiti Edina Džeku.

Bivši nogometaš Arsenala nije imao mjesta na Emiratesu, pa je odlučio karijeru da nastavi u ambicioznom bundesligašu koji je bio prvak Njemačke prije nekoliko sezona - predvođen Edinom Džekom.

“Sada sam tu i osjećam se sjajno. Wolfsburg je novi početak za mene i igranje u Ligi prvaka je budući cilj za Wolfsburg”, rekao je Bendtner.

Džeko je uspio u jednoj sezoni za Vukove zabiti 28 pogodaka i to će Danac pokušiti nadmašiti, mada zna da će biti jako teško.

“Moje najbolje vrijeme tek dolazi. Ako bih uspio zabiti 28 golova bio bih jako sretan. Ništa nije nemoguće, ali to će biti jako teško”, dodao je danski nogometaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.