Benfica bila opasnija, Zenit stigao do pobjede
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa C

Benfica bila opasnija, Zenit stigao do pobjede

E. Škorić

Duelom Zenit - Benfica u St. Petersburgu, koji je okončan pobjedom domaćeg tima, rezultatom 1:0, počeo je večerašnji program petog kola grupne faze Lige prvaka.

Zenit i Benfica nisu opravdali očekivanja na stadionu Petrovskij. Očekivalo se malo više uzbuđenja, no valjda je važnost utakmice doprinijela nešto lošijoj nogometnoj predstavi.

U prvom dijelu se igralo uglavnom na sredini terena, a najbolju šansu imao je Gaitan, no domaći golman Lodigin je sjajno odbranio. 

I u nastavku se igralo oprezno po teškom terenu. Benfica je imala bolje šanse, opasnije, ali Lodigin je ostao nesavladan. 

Zenit je bio u podređenom položaju, ali je u 79. minuti stigao do vodstva. Hulk je ubacio s desne strane, gostujuća odbrana je bila loše postavljena, a kapiten Zenita Danny postiže pogodak za 1:0.

Ostalo je 1:0 za Zenit, koji je ostvario drugu pobjedu i došao na drugo mjesto, sa izglednim šansama da se plasira u osminu finala, a u najgorem slučaju igrat će šesnaestinu finala Evropske lige kao trećeplasirana ekipa grupe C. Dodajmo da je Luisao, kapiten Benfice, u finišu dobio drugi žuti karton, odnosno crveni i tu je definitivno bio kraj nadanja za goste.

U drugom susretu petog kola grupe C večeras se sastaju Bayer i Monaco. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa C:
Zenit - Benfica 1:0 (Danny 79)


Danny Gooal (1:0) Zenit vs Benfica Champions... by livegoals1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije