Benfica slavila na Vicente Calderonu

Atletico Madrid poražen

Benfica slavila na Vicente Calderonu

Fudbaleri Benfice su večeras priredili iznenađenje slavivši na Vicente Calderonu nad Atletico Madridom rezultatom 2:1.

Domaći su stigli u vodstvo u 23. mnuti, kada je Correa na asistenciju Griezmanna pogodio za 1:0. Gaitan je trinaest minuta kasnije poravnao na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Guedes je pogodio za veliki preokret i vodstvo Benfice. Pokušavali su domaći stići do poravnanja, ali je rezultat do kraja ostao nepromijenjen.

Benfica nakon dva odigrana kola zauzima prvo mjesto na tabeli grupe C sa maksimalnih šest osvojenih bodova. Atletico je na drugom mjestu sa tri boda, dok Galatasaray i Astana imaju po jedan osvojeni bod.

Liga prvaka, grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid - Benfica 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.