Benfica slavila u Portu, Lima junak Lisabonaca
Foto: EPA

Primeira, 13. kolo

Benfica slavila u Portu, Lima junak Lisabonaca

E. Škorić

Benfica je slavila u Portu s 2:0 u velikom portugalskom derbiju.

Benfica je u Portu bila bolja od ljutog rivala sa 2:0, te je tako sa tri svoju bodovnu prednost povećala na šest bodova.

Koban za plavo-bijele bio je Lima, koji je postigao oba gola. Prvi je Brazilac postigao u 36. minuti, a potom drugi u 56. minuti.

Lisabonski Sporting je ranije ugostio Moreirense i taj susret je okončan rezultatom 1:1, dok u duelu Maritima i Estorila nije bilo pogodaka.

Benfica ima 34 boda, Porto 28, koliko i trećeplasirani Guimaraes, a onda slijede Braga, Sporting, Ferreira, Belenenses, Rio Ave, Moreirense… U opasnoj zoni su Academica i Arouca sa devet, odnosno posljednjeplasirani Gil Vicente sa šest bodova.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 13. kolo:
Porto - Benfica 0:2 (Lima 36, 56)
Maritimo - Estoril 0:0


Goal Lima - FC Porto 0 - 1 Benfica - Primeira... by football-live1
Lima 0:2 | FC Porto - Benfica 14.12.2014 HD by ines-stankovic-96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.