"Benitez mu nije dao da puca penal u finalu 2005. godine"

Hamann otkrio zanimljivu priču iz Istanbula

"Benitez mu nije dao da puca penal u finalu 2005. godine"

E. Čaušević

Prije skoro 12 godina igrači Liverpoola ispisali su historiju Lige prvaka u finalu protiv Milana.

Rossoneri su nakon prvog poluvremena vodili sa visokih 3:0 i već tada se vjerovalo da će oni biti novi prvaci Evrope. Međutim, u drugom poluvremenu gledali smo fantastičnu igru Redsa koji su senzacionalno uspjeli da izjednače na 3:3 i izbore produžetke.

U produžecima je postalo jasno da su obje ekipe veoma istrošene, te da se čeka izvođenje penala. Liverpool je na kraju slavio kada je Dudek odbranio penal Shevchenka. Zanimljivu priču iz Istanbula otkrio je nekadašnji igrač Liverpoola, Didi Hamann.

Nekadašnji reprezentativac Njemačke otkrio je da mu je Benitez rekao da će on prvi pucati penal jer ima najviše povjerenja u njega. Ipak, Hamann je otkrio da je bio jedan fudbaler kojem Benitez nije dao da izvodi penal iako se sam ponudio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zadnji put smo penale vježbali deset mjeseci prije finalne utakmice kada smo se još pripremali za sezonu. Meni je Benitez rekao da ću pucati prvi jer sam najiskusniji. Iznenadio sam se kada mi je Luis Garcia rekao da mu Benitez ne da da izvede penal. On se sam ponudio, ali mu je Rafa rekao da djeluje preumorno da izvodi penale. Kasnije sam saznao da je jednostavno mislio da će Garcia promašiti", rekao je Hamann.

Penale za Liverpool sigurno su izveli Hamann, Djibril Cisse i Šmicer, dok je Riise promašio penal. S druge strane sigurni za Rossonere bili su samo Tomasson i Kaka, a tragičari su bili Serginho, Pirlo i Shevchenko.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije