Benitez: Nema razloga da Benzema ode
Foto: EPA

U Realu će ipak zadržati Francuza?

Benitez: Nema razloga da Benzema ode

E. Škorić

Iako se snažno povezuje s Arsenalom, Karim Benzema i dalje je igrač Real Madrida.

Pojavile su se glasine kako je Benzema blizu odlaska u Arsenal i kako na njega više ne računa Rafael Benitez, koji planira da igra u napadu samo sa isturenim Cristianom Ronaldom.

No, Benitez je odlučio zaustaviti glasine. Trener Reala tvrdi da će francuski reprezentativac ostati na Santiago Bernabeu...

"Ostat će s nama. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg bi nas napustio. Sretni smo s njim i neophodan nam je", rekao je Benitez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema, nekadašnji igrač Lyona, u Realu je postigao 133 gola u 281 utakmici. Benzema je član francuske reprezentacije od 2007. godine, a za Tricolore je u 77 utakmica postigao 25 golova. Osvajao je s Realom Ligu prvaka, evropski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Primeru, Kup kralja… 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.