Benitez u Morenu pronašao zamjenu za Coantraa
Foto:EPA

Nije se proslavio na Anfieldu

Benitez u Morenu pronašao zamjenu za Coantraa

S. Bošković

Lijevi bek Liverpoola, Alberto Moreno, povezuje se s Real Madridom i to kao moguća zamjena za Fabia Coentraa.

Coentrao je prošle sedmice posuđen ekipi Monaca na jednu sezonu i smatra se da Rafa Benitez želi koristiti Alvara Arbelou, te Nacha kao zamjenu za Marcela.

Ipak, inostrani mediji smatraju da bi i Moreno mogao doći na Santiago Bernabeu, kako bi pojačao poziciju lijevog beka.

Benitez je rekao da je otvoren prema ideji da se Moreno pridruži njegovom timu, a vjerojatno ni sam igrač ne bi imao ništa protiv povratka u Španiju, pogotovo jer nije nikog oduševio na Anfieldu.

U Madridu su dobro upoznati sa španjolskim internacionalcem, s obzirom na to da je bio član Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moreno ima tek 23 godine i može još da napreduje. U Sevilli je odigrao 61 utakmicu, a onda je za 12 miliona funti prešao u redove Liverpoola. Tamo je često bio u prvom timu, djelomično zbog toga što Rodgers, trener Redsa, nije imao kvalitetnije rješenje na poziciji lijevog beka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.