Benitezova žena: Rafael je na prvom spoju pričao o taktici

Lud za fudbalom

Benitezova žena: Rafael je na prvom spoju pričao o taktici

Rafael Benitez nedavno je naslijedio Carla Ancelottija na kormilu Real Madrida, a na predstavljanje u kraljevskom klubu je stigao sa suprugom Montserrat Seara.

Ona je inače profesorica prava i u razgovoru za La Region je otkrila kako je to živjeti s čovjekom koji 24 sata na dan razmišlja o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. 

"Na našem prvom spoju Rafa mi je objasnio što je to 4-4-2 sustav. Teško mu je biti izvan fudbala. Kad smo bili godinu dana kod kuće pomogao mi je voditi lokalni školski tim. Bilo je urnebesno. Stajao je uz liniju i vikao na djecu kao da su profesionalni igrači. Fudbal za njega nije posao, već opsesija", izjavila je Montserrat.

Sa Benitezom je više od 20 godina u braku, a u početku joj nije bilo lako. No, brzo se navikla na takav život.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Odrekla sam se nekih stvari koje sam voljela, ali sad radim neke druge stvari. Mogu i pomagati drugima. U Liverpoolu smo radili s djecom s posebnim potrebama. Znam ga često i pitati ko će igrati, a on mi kaže da ne zna. U Liverpoolu su ga kritikovali jer je često mijenjao sastav", riječi su supruge trenera Reala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.