Benko otpisan u Olimpiji

Bišćan ne računa na njega

Benko otpisan u Olimpiji

M. Šljivak

Hrvatski napadač Leon Benko (33) otpisan je u ekipi Olimpije.

Nekadašnji napadač Sarajeva nije u planovima trenera Igora Bišćana i u posljednje dvije utakmice nije bio u kombinacijama za tim.

Benko će, prema svemu sudeći, napustiti tim iz Ljubljane u ovom prelaznom roku. Bišćan očigledno nema namjeru da pruži šansu iskusnom napadaču i on će potražiti novu sredinu.

Član slovenačkog tima Benko je postao u ljeto prošle godine. Stigao je kao slobodan igrač iz Sarajeva, a protekle sezone je postigao 14 golova u 34 nastupa za Olimpiju.

Leon Benko je tokom karijere promijenio veliki broj timova, a najviše je pokazivao u dresu Varteksa, Slaven Belupa, Rijeke i Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi