Benko ponovo strijelac, ali Olimpija se i dalje blamira

Jedina svijetla tačka kluba

Benko ponovo strijelac, ali Olimpija se i dalje blamira

Bivši napadač Sarajeva Leon Benko u posljednje vrijeme igra u velikoj formi i jedina je svijetla tačaka Olimpije, koja je skoro i zaboravila kako izgleda pobijediti nekog protivnika.

Večeras je ekipa iz slovenačke prijestolnice na svom terenu igrala meč sa ubjedljivo najlošijom ekipom u ligi Radomljem i upravo je pogotkom Benke u 88. minuti uspjela izvući bod (1:1).

Gostujuća ekipa, koja je do večeras na 28 utakmica primila 66 golova i osvojila samo 11 bodova, šokirala je Olimpiju u 61. minuti kada je Karamatić pogodio za 1:0.

Olimpija je imala priliku doći do poravnanja u 76. minuti, ali je Leon Benko promašio jedanaesterac. Kada se činilo da bi hrvatski napadač mogao biti tragičar Olimpije, pretvorio se u spasioca i u 88. minuti zabio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Olimpija je većim dijelom sezone vodila 'mrtvu trku' sa Mariborom za prvo mjesto i dosta dugo bila lider. Međutim, ovaj klub se nalazi u neshvatljivoj krizi i nevjerovatno zvuči podatak da su posljednju ligašku pobjedu ostvarili još 4. decembra prošle godine, kada su pobijedili upravo Radomlje sa 4:1.

Sada Olimpija ima 15 bodova manje od Maribora i na trećem je mjestu sa 49 bodova, dok je Leon Benko došao do brojke od osam golova u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi