Benteke uskoro potpisuje za Liverpool

Navodno dogovoreni svi detalji transfera

Benteke uskoro potpisuje za Liverpool

A. Beganović

Fenomenalni belgijski napadač Christian Benteke sigurno će u ljetnom prelaznom roku napustiti Aston Villu.

Za uslugama sjajnog belgijskog napadača zainteresirano je nekoliko vrhunskih klubova, no otočki mediji pišu da je on donio odluku o svojoj fudbalskoj budućnosti.

Navodno je Benteke odlučio prihvatiti ponudu Liverpoola i do kraja sedmnice će biti predstavljen kao novo pojačanje Redsa.

Još uvijek se ne zna koliko će Liverpool na ime obeštećenja platiti Aston Villi. Otkupna klauzula u Bentekeovom ugovoru je 32 miliona futni, ali otočki mediji pišu da su Redsi u pregovorima sa Villom uspjeli značajno umanjiti cijenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Benteke je u Aston Villu stigao 2012. godine iz Genka. U dresu engleske ekipe u Premiershipu je odigrao 88 utakmica i pritom je postigao 42 pogotka.

Inače, ovaj sjajni napadač je karijeru počeo u Genku, a nastupao je još za Standard, Kortrijk i Mechelen.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.