Bento predvodi Portugalce i u kvalifikacijama za EURO 2016.
FOTO: EPA

Portugalci produžili ugovor sa Bentom

Bento predvodi Portugalce i u kvalifikacijama za EURO 2016.

Selektor reprezentacije Portugala, Paulo Bento produžio je ugovor sa nacionalnim fudbalskim Savezom Portugala na još dvije godine. 

Bento je odveo reprezentaciju Portugala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali je to morao ostvariti kroz baraž. U doigravanju Portugalci su bili bolji od Švedske. Paulo Bento produžio je ugovor sa Portugalcima do 2016. godine kada je na rasporedu Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Njegov ugovor isticao je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje će imati izuzetno težak zadatak već u grupnoj fazi. Portugal se nalazi u grupi sa Njemačkom, Ganom i Sjedinjenim Američkim Državama. 

Bento je već vodio reprezentaciju na jednom Evropskom prvenstvu, kada je Portugal igrao u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. U kvalifikacijama za EURO, Portugal je u grupi sa Danskom, Srbijom, Armenijom i Albanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.