Benzema ima dobar savjet za Mbappea
FOTO: EPA

Hoće li ga poslušati?

Benzema ima dobar savjet za Mbappea

Talentovani Kylian Mbappe je igrama u dresu Monaca zaludio fudbalsku Evropu. 

Momak koji je bio junak pobjede Monaca nad Manchester Cityjem, nalazi se na meti mnogih evropskih klubova i sve su glasnija nagađanja da bi sa 18 godina mogao napustiti Francusku. 

Za njegove usluge su zainteresovani brojni velikani i spremni su izdvojiti rekordne sume novca kako bi ga doveli, međutim starije kolege ga savjetuju da ostane još neko vrijeme vjeran Monacu. Jedan od njih je Karim Benzema. 

"Fudbal je veoma težak, posebno u velikim klubovima. Ja sam stigao u Madrid kada sam imao 21. godinu. Već sam uradio tada mnoge stvari u životu, ali sam dobio šamar čim sam stigao iz Lyona. Moja prva godina je bila teška, daleko ste od porodice, ništa nije isto", kazao je Benzema i dodao: 

"Najbolje za njega je da ide korak po korak, da ne žuri"; istakao je Francuz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U ovoj sezoni Mbappe je postigao 19 pogodaka uz 11 asistencija i već ga nazivaju novim Thierryjem Henryjem. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi