Benzema: Mbappe podsjeća na Neymara
Foto: EPA

Napadač Reala je govorio o svom mladom sunarodnjaku

Benzema: Mbappe podsjeća na Neymara

Talentovani napadač Monaca Kylian Mbappe posjeduje sličan stil igre Neymarovom, smatra zvijezda Real Madrida Karim Benzema.

Mladi napadač je sjajno igrao u dresu Monaca ove sezone, čime je privukao pažnju mnogih evropskih velikana. Mbappea su primijetile i ostvarenije kolege, koje nisu štedile komplitmente na račun Francuza.

"Ono što Mbappe radi u Francuskoj, ali i Ligi prvaka sa Monacom je izvanredno", izjavio je Mbappeov sunarodnjak i napadač Real Madrida Karim Benzema.

"Zadnji igrač koji je u njegovim godinama bio tako dobar i toliko obećavao? Neymar...On je fenomen, ali mora dugoročno obezbijediti svoju poziciju. U početku pohvale stižu brzo", dodao je Benzema.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Bio sam etiketiran na isti način kada sam kao 17-godišnjak debitovao za Lyon...Morate zadržati standarde u svom razvoju."

"Tek kada to postignete možete napraviti korak više, pogotovo ako ste u velikom klubu i ako ste napredovali u još boljeg igrača", dodao je na kraju Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi