Benzema sve bliže Arsenalu
Foto: EPA

Francuz odlazi na Emirates?

Benzema sve bliže Arsenalu

E. Škorić

Francuski napadač Karim Benzema mogao bi karijeru nastaviti u Arsenalu.

Benzema se već duže vremena povezuje s Arsenalom i posljednje informacije govore da je Francuz sve bliže redovima londonskog kluba.

Njegova budućnost u Real Madridu je pod znakom pitanja, pošto je novi trener Rafael Benitez odlučan da igra sa jednim napačem, a to mjesto pripada Cristianu Ronaldu.

Prema pisanju Metroa, Aresnal želi da učini Benzemu najplaćenijim igračem na Emiratesu i da ga skupo plati. Benzema je postigao 124 pogotka u 242 utakmice za Real, u koji je stigao iz Lyona 2009. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, treba imati na umu da neće biti lako ni u Arsenalu pored konkurenata u napadu kao što su Theo Walcott, Alexis Sanchez, Olivier Giroud i Danny Welbeck. 

Benzema je član francuske reprezentacije od 2007. godine, a za Tricolore je u 77 utakmica postigao 25 golova. Osvajao je s Realom Ligu prvaka, evropski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Primeru, Kup kralja…

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije