Benzema: U Minhen idemo po pobjedu

Junak Madriđana najavljuje trijumf na Allianz Areni

Benzema: U Minhen idemo po pobjedu

Madridski Real sinoć je na svom Santiago Bernabeu stadionu slavio protiv Bayern Minhena rezultatom 1:0 u prvom susretu polufinala Lige prvaka. 

Jedini pogodak za tim Carla Ancelottija na sinoćnjem susretu postigao je Francuz Karim Benzema. Napadač Madriđana mrežu Manuela Neuera zatresao je u 19. minuti susreta. 

"U Minhen idemo po pobjedu. Pobjeda od 1:0 je jako važna za nas. Imali smo bolje prilike, iako je lopta tokom cijele utakmice bila u njihovim nogama. Bayern je veliki klub, ali mi smo uspjeli slaviti. Igrali smo na vrhunskom nivou i jako sam sretan," rekao je strijelac jedinog gola. 

Benzema je na sinoćnjem susretu dobio i jedan udarac, ali bit će spreman već za naredni duel Madriđana. Veliku pomoć Francuz će u revanšu imati i od Cristiana Ronalda, kao i Garetha Balea. 

"Gol koji sam postigao bio je jako važan, ali još važnija je naša pobjeda. Ne znam da li će to biti dovoljno, ali jako je važno što smo slavili na svom terenu. U Minhenu moramo postići pogodak. Cristiano se osjeća dobro, ne osjeća bol. Bale je također odigrao jako dobro," završio je Benzema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije