Benzemu pogodile kritike Linekera
Foto: EPA

Odgovorio Englezu

Benzemu pogodile kritike Linekera

Francuski nogometaš Karim Benzema uzvratio je Garyju Linekeru na kritike koje je nedavno iznio na njegov račun. 

U ovoj sezoni Benzema (29) se ne može sastati s golom. U šest odigranih prvenstvenih utakmica je samo jednom zatresao mrežu, a sve to je natjeralo Linekera, koji danas radi kao televizijski komentator, da s dozom ironije komentariše igre napadača Real Madrida. 

Najprije je Lineker za Benzemu kazao da je precijenjen igrač, a potom je ismijao odluku rukovodstva Real Madrida da ispred Francuza prodaju Moratu. 

"Teško mi je da prihvatim kritike bivših nogometaša koji su postali novinari i sada imaju izljeve mržnje, iako su ranije bili u istom problemu. Oni sada ne razmišljaju o izražavanju solidarnosti. Žao mi je", izjavio je Benzema. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lineker nije jedini koji se obrušio na Benzemu. U zadnje vrijeme Francuz se često nalazi na naslovnicama mnogih sportskih novina, no sve rješenje je to u pozitivnom kontekstu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi