Najiskusniji fudbaler Sarajeva pred revanš susret

Berberović: Pokazali smo da možemo igrati sa njima

Fudbaleri Sarajeva večeras će na stadionu Borussija Park tražiti iznenađenje i pobjedu koja ih vodi u grupnu fazu Evropske lige. 

Ekipa iz Mönchengladbacha na stadionu Asim Ferhatović Hase slavila je rezultatom 3:2, ali izabranici Dženana Uščuplića vjeruju u pozitivan rezultat u Njemačkoj. Najiskusniji u bordo timu Džemal Berberović najbolje poznaje njemački mentalitet. 

"Igrao sam tri ili četiri puta sa Borussijom. Svjesni smo situacije, došli smo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Došli smo da odigramo što bolje, kao i na Koševu i da napravimo podvig kao i u ovim utakmicama protiv Atromitosa i Haugesunda, da prođemo u grupnu fazu," kaže Berberović i dodaje: 

"Glupo je pričati o šansama, mi smo pokazali da možemo igrati sa njima i nadigravati se. Može se desiti da rano postignemo pogodak i onda je sve na nama. Mi ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače, jer oni su to zaslužili i sam ispraćaj nakon poraza na Koševu dovoljno govori. Pokušat ćemo ih obradovati prolaskom u grupnu fazu," kaže Berberović. 

"U Njemačkoj nema fanatičnosti navijačke kao kod nas. Međutim znaju napraviti atmosferu, nikome nije lako igrati pred 50.000 navijača, ali opet se ne mogu porediti sa našom atmosferom. Mi ćemo tražiti svoju šansu, oni su vidjeli da smo mi kvalitetna ekipa. Ne vjerujem da će i oni napasti od prve minute," rekao je Berberović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti