Bergkamp - kreator najboljeg gola u historiji Premier lige
Foto: EPA

BBC sproveo anketu

Bergkamp - kreator najboljeg gola u historiji Premier lige

Utakmice engleske Premier lige su prava poslastica za ljubitelje fudbala širom svijeta, a teško da može proći i jedan vikend da na stadionima u Engleskoj ne vidimo barem jedan spektakularan pogodak.

Povodom 25. godišnjice Premier lige, BBC je odlučio napraviti izbor za najbolji gol u historiji ovog takmičenja. Sprovedena je anketa u kojoj je učestvovalo oko 500.000 ljudi, a za najbolji premierligaški gol izabrana je majstorija legendarnog fudbalera Arsenala, Dennisa Bergkampa.

Sada već daleke 2002. godine, Bergkamp je nevjerovatnim potezom, već u prijemu lopte, izbacio iz igre fudbalera Newcastlea i nakon piruete poslao loptu u mrežu.


Na drugom mjestu, sa samo 2% manje glasova od Bergkampove majstorije, našao se legendarni napadač Leedsa Tony Yeboah i njegov "projektil" protiv Wimbledona iz 1995. godine, dok je treću poziciju zauzeo Wayne Rooney sa svojim "nestvarnim" škaricama protiv Manchester Cityja, sa gradskog derbija iz 2011. godine.





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi