Bergkamp objasnio zašto je Arsenal ostao bez titule

Holanđanin smatra da je odbrana glavni problem

Bergkamp objasnio zašto je Arsenal ostao bez titule

Ekipa Arsenala igra još jednu jako lošu sezonu.

Oni se trenutno nalaze na 3. mjestu Premiershipa te je teško vjerovati da mogu ozbiljnije ugroziti lidera Leicester do kraja sezone.

Bit će ovo 12. sezona po redu da Topnici ostaju bez titule prvaka u Premiershipu, a nekadašnja zvijezda ovog tima Dennis Bergkamp smatra da je glavni problem tome loša odbrana.

"Arsenal je sjajno sklopljen tim sa dobrim fudbalerima. Trebalo bi da osvajaju titule, ali veliki problem predstavlja odbrana. Previše puta se ove sezone dešavalo da tim mora stizati vodstvo od gola ili dva razlike", rekao je Bergkamp pa nastavio:

"U ovom dijelu godine ne smijete gubiti poene. U moje vrijeme, forma nam je uvijek padala u novembru, a današnjoj generaciji to se dešava na samom kraju sezone".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Arsenal ispao i iz FA Cupa te Lige šampiona tako da će proći još jedna sezona u kojoj nisu osvojili niti jedan trofej.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi