Berlusconi potvrdio: Prodali smo Ibrahimovića i Silvu

Berlusconi potvrdio: Prodali smo Ibrahimovića i Silvu

Predsjednik AC Milana, Silvio Berlusconi potvrdio je medijima da su Thiago Silva i Zlatan Ibrahimović prodati ekipi Paris Saint-Germaina.  

Sve je sada u rukama dvojca koji samo treba da dogovori uslove ugovora sa PSG-om, a očekuje se da će sve biti gotovo u narednih par dana.

Ponuda od 65 miliona eura bila je dovoljno primamljiva Rossonerima, a Berlusconi je također istakao kako će ovaj potez pomoći da se uštede velika sredstva..

 

"Istina je da smo ih prodali Paris Saint-Germainu", kazao je Berlusconi za Ansa-u dodavši na kraju ove kratke izjave:

 

"Njihovim odlaskom ćemo uštediti oko 150 miliona eura u samo dvije godine".

 

Ranije ovog ljeta, Silva je bio blizu prelaska u PSG, ali je Berlusconi u zadnjem trenutku prekinuo pregovore te poboljšao uslove ugovora sa brazilskim defanzivcem. Ipak izgleda da su Milanovi finansijski problemi natjerali klub na prodaju dvojice ponajboljih igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Talijanski gigant je do sada potrošio samo nešto više od 4 miliona eura na pojačanja, a dovedeni su Acerbi, Gabriel, Traore, Montolivo i Constant. Pitanje je koliko će Milan moći u narednoj sezoni protiv možda i najvećeg konkurenta, aktuelnog prvaka Italije, Juventusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.