Bešić bez nagrade na klupskom proglašenju najboljih

Stones najbolji mladi igrač Evertona

Bešić bez nagrade na klupskom proglašenju najboljih

Iako je tokom jednog dijela sezone Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, vodio u pojedinim anketama kao najbolji fudbaler Evertona prema izboru navijača, na kraju sezone veznjaka Karamela nije bilo među dobitnicima nagrada za najbolje igrače kluba s Goodison Parka.

U drugom dijelu sezone Bešić se nekako izgubio iz početnog sastava Evertona, a kako se bližio kraj sezone naše reprezentativni veznjak je dobijao sve manje minuta na terenu ili gotovo nikako.

Na kraju, na jubilarnoj 10. klupskom proglašenju najboljih pojedinaca Bešić nije našao svoje mjesto među njima, a kapiten Phil Jagielka odnio je pobjedu u tri kategorije. Izabran je za najboljeg igrača, za najboljeg igrača prema izboru saigrača, a njegov gol u posljednjim trenucima utakmice protiv Liverpoola proglašen je za najbolji pogodak.

Titulu najboljeg mladog igrača ponio je engleski reprezentativac John Stones.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.