Bešić konačno igrao, Everton ispao

Capital One Kup

Bešić konačno igrao, Everton ispao

M. Šljivak

Ekipa Evertona oprostila se od daljeg učešća u Capital One Kupu. Karamele su poražene ne gostovanju od Swanseaja s 3:0, a priliku za igru od Roberta Martineza je konačno dobio Muhamed Bešić.

Dyer je u 28. minuti donio vodstvo Swanseaju od 1:0, da bi se ovaj rezultat na semaforu zadržao sve do 64. minute kada je Sigurdsson pogodio za sigurnih 2:0. 

Sve dileme oko pobjednika ovog meča otklonio je Marvin Emnes pogotkom za konačnih 3:0 u 87. minuti. Bešić je odigrao 90 minuta u ovom susretu.

Prolaz dalje je osigurao i Stoke City. Iako bez Asmira Begovića Stoke je na gostovanju savladao Sunderland s 2:1, a oba gola je postigao Muniesa. Altidore je pogodio za domaće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Capital One Kup:

Cardiff - Bournemouth 0:3 (Goslin 9', 33', Daniels 22')
Derby - Reading 2:0 ( Russell 67', Pearce 82'ag)
Leyton - Sheffield 0:1 (Higdon 3')
MK Dons - Bradford 2:0 (Afobe 5', 86')
Sunderland - Stoke 1:2 (Altidore 16' / Muniesa 31', 71')
Swansea - Everton 3:0 (Dyer 28', Sigurdsson 64', Emnes 87')
Shrewsbury - Norwich 1:0 (Collins 54')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.