Bešić konačno zaigrao, Everton bolji od Hajduka
Foto: EPA

Partizan i Videoton bez golova

Bešić konačno zaigrao, Everton bolji od Hajduka

M. Šljivak

Fudbaleri Hajduka pobijedili su večeras na Goodison Parku splitski Hajduk s 2:0 u utakmici play offa za plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Očekivano, Everton je došao do pobjede i nije dopustio da ih Splićani večeras iznenade na Goodisonu.

Držao se Hajduk do 30. minute meča. Novo pojačanje Karamela Michael Keane koristi ubacivanje Bainesa i pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Potom je uslijedio kraći prekid zbog divljanja navijača gostiju, ali je meč nastavljen.

Everton je u 44. minuti stigao i do drugog gola.

Rooney je fantastično uposlio Gueyea koji pogađa za prednost od 2:0 na poluvremenu.

Nastavak ovog meča nam nije donio golove. Imao je i Hajduk svoje šanse, Picford ih je "poskidao", te je na kraju ostalo 2:0, pa je Everton već pola posla završio večeras.

Priliku za igru u ovom meču dobio je konačno i bh. fudbaler Muhamed Bešić. On je odigrao posljednjih 15-ak minuta, a ušao je umjesto Kevina Mirallasa.

S druge strane Zvonimir Kožulj je igrao do 66. minute za ekipu Hajduka.

Beogradski Partizan je remizirao protiv mađarskog Videotona (0:0).

Slaba utakmica viđena je na stadionu Partizana, a u ovom meču se kod gostiju povrijedio bh. reprezentativac Anel Hadžić, koji je napustio igru u 32. minuti.

Asmir Suljić nije igrao zbog kartona.

Evropska liga:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Everton - Hajduk 2:0

Partizan - Videoton 0:0


 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi