Bešić može pakovati kofere: Veliko ime stiže u Everton
Foto: EPA

Dogovoren transfer Carvalha?

Bešić može pakovati kofere: Veliko ime stiže u Everton

M. Šljivak

Muhamed Bešić ove sezone ne dobija previše šanse u ekipi Evertona.

Bh. reprezentativac uglavnom minute dobija u nevažnim utakmicama za tim Ronalda Koemana, pa iako Karamele igraju jako loše, holandski stručnjak u prvenstvu Bešiću ne daje šansu.

Ovaj 25-godišnji veznjak će u januarskom prelaznom roku dobiti još žešću konkurenciji. Pored Idrissa Gueyea i Morgana Schnederlina, te Jamesa McCarthya i Toma Daviesa, konkurenciji Bešiću će u veznom redu činiti i portugalski reprezentativac William Carvalho.

Sjajni veznjak Sportinga dobio je ponudu tima sa Goodison Parka. Navodno je spreman pojačati ovaj tim i njega bismo od januara mogli gledati u Premiershipu. Sporting će za usluge ovog fudbalera inkasirati 35 miliona, što je cifra koju je engleski klub spreman platiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov dolazak vjerovatno znači i kraj za Bešića. Teško da će sa dodatnom konkurencijom uspjeti da se izbori za status u timu i očigledno je njegova karijera u Evertonu došla kraju.

Bešić je član Evertona postao 2014. godine, a ugovor sa ekipom ga veže do ljeta 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi