Bešić: Zbog Martineza sam došao u Everton

Prvi intervjuu nakon dolaska na Goodison

Bešić: Zbog Martineza sam došao u Everton

Muhamed Bešić novi je član Evertona, a naš reprezentativac danas je potpisao petogodišnji ugovor sa Karamelama. 

Bešić ističe kako je jako sretan što je potpisao ugovor sa klubom koji ima veliku tradiciju, te da je to veliki napredak u njegovoj karijeri.

"Znam da je to klub sa velikom tradicijom i sa odličnim navijačima. To je veliki napredak za mene. Jedan od najvažnijih razloga za moj dolazak u Everton je Roberto Martinez," rekao je Bešić i dodao:

"Mislim da je Engleska liga najbolja na svijetu, sa najboljim igračima. Mislim da je prva utakmica sa Argentinom bila jako važna za mene i vidjelo me dosta igrača. Mislim da ću Evertonu igrati u veznom redu, ali igrat ću sve ono što mi trener kaže," rekao je Bešić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jedva čekam da upoznam saigrače. Ovo je moj prvi dolazak u veliki klub. Nisam još najspremniji, a jedva čekam da izađem na teren, prva utakmica je sa Arsenalom, to je veliki tim, a ja ću uvijek dati sve od sebe," kaže Bešić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.