Bešiktaš blizu odbrane titule prvaka u Turskoj
Foto: EPA

Savladali Adanaspor

Bešiktaš blizu odbrane titule prvaka u Turskoj

E. Čaušević

Fudbaleri Bešiktaša večeras su na domaćem terenu savladali Adanaspor (3:2) u okviru 28. kola turske Superlige.

Aktuelni prvak Turske u dosta zanimljivoj utakmici uspio je da dođe do nova tri boda, te je Bešiktaš sada na korak od odbrane titule. Domaći su poveli u 11. minuti golom Aboubakara, ali su gosti preko Ronija izjednačili u 24. minuti.

Početkom drugog poluvremena Talisca je ponovo doveo Bešiktaš u prednost od 2:1. Međutim, gosti nisu odustajali i još jednom su uspjeli da poravnaju kada je na 2:2 izjednačio Gueye. 

No, domaći su ipak uspjeli da slave pobjedu. Junak je večeras bio Tošić koji je u 80. minuti postavio konačnih 3:2. Srbijanski igrač je prije nekoliko dana bio tragičar kada je njegov tim ispao iz Evropske lige, ali se večeras uspio iskupiti za promašeni penal.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš je prvi na tabeli sa 64 boda, dok je drugi Basaksehir sa sedam bodova manje. Adanaspor je zadnji sa svega 20 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi