Bešiktaš, Genk i Celta izborili plasman u četvrtfinale

Evropska liga

Bešiktaš, Genk i Celta izborili plasman u četvrtfinale

Odigrane su tri revanš utakmice 1/8 finala Evropske lige, u kojim su plasman dalje potvrdili Bešiktaš, Genk i Celta Vigo.

Bešiktaš je na svom terenu savladao Olympiakos sa visokih 4:1 i tako se, nakon 1:1 iz Pireja, u četvrtfinale plasirao sa ukupnih 5:2. 

Domaći su poveli preko Aboubakara u 10. minuti, da bi na 2:0 povisio Babel u 22. Situacija se za domaće zakomplikovala prvo u 31. minuti kada je Elyounoussi smanjio na 2:1, a potom posebno osam minuta kasnije kada je Aboubakar dobio crveni karton zbog nepotrebnog udaranja fudbalera Olympiakosa bez lopte.

Olympiakos je pokušavao doći do poravnanja i domaći navijači su strepili sve do 75. minute, a onda je iskusni Ryan Babel svojim drugim golom na utakmici doveo Bešiktaš do vodstva od 3:1. Konačan rezultat utakmice postavio je Tosun u 84. minuti, samo dvije minute nakon ulaska u igru.

Celta iz Viga je kao gost savladala Krasnodar sa 2:0 golovima Malla iz 52. i Aspasa iz 80. minute, te se ukupnim rezultatom 4:1 plasirala dalje. Ruski predstavnik je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Kaborea u 86. minuti.

Belgijski duel Genka i Genta okončan je remijem 1:1, a to je bilo i više nego dovoljno Genku da se plasira u naredni krug nakon pobjede od 5:2 iz prvog susreta. Domaći su poveli sa 1:0 golom Castagnea iz 20. minute, da bi u 84. Verstraete pogodio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Preostalih pet utakmica 1/8 finala Evropske lige igra se večeras s početkom u 21:05 sati.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi