Bešiktaš i Fener remizirali u derbiju uz dva isključenja

Turska liga, 30. kolo

Bešiktaš i Fener remizirali u derbiju uz dva isključenja

E. Škorić

U derbiju 30. kola turske Super lige nije bilo pobjednika. Bešiktaš i Fenerbahče su remizirali rezultatom 1:1.

VodećI Fener gostovao je ljutom rivalu Bešiktašu, drugoplasiranoj ekipi prvenstva. Fener je na plus 12 četiri kola prije kraja, odnosno više nije upitno ko je novi turski prvak.

Poveli su gosti preko Sowa u 24. minuti, ali u finišu prvog dijela Ramon uspijeva donijeti izjednačenje domaćem sastavu. U nastavku je isti igrač isključen zbog drugog žutog kartona.

U samoj završnici drugi žuti karton dobio je i Koybasi, pa je kraj domaći tim dočekao s dva igrača manje. Bio je to jedan tipičan turski derbi sa čak 10 žutih i dva crvena kartona.

Bešiktaš se s Galatom do kraja bori za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Bešiktaš ima 55, Galata 53 boda.

Super liga, 30. kolo:
Bešikaš - Fenerbahče 1:1 (Ramon 44/ Sow 24)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije