Bešiktaš izbacio Tudorovu Galatu iz borbe za titulu

Talisca odlučio veliki derbi

Bešiktaš izbacio Tudorovu Galatu iz borbe za titulu

E. Čaušević

Fudbaleri Bešiktaša ostvarili su pobjedu večeras na gostovanju protiv Galatasarayja u velikom derbiju 22. kola turske Superlige.

Aktuelni prvak Turske, Bešiktaš, večeras je uspio da osvoji nova tri boda na gostovanju kod ljutog gradskog rivala. Bešiktaš je u večerašnjem meču bio mnogo bolji protivnik, a na kraju je slavio sa minimalnih 1:0.

Od samog početka utakmice gosti su preuzeli incijativu na sredini terena, te su imali nekoliko dobrih prilika, ali se na pauzu otišlo kod rezultata 0:0. Ipak, Bešiktašu su u drugom poluvremenu bile dovoljne samo dvije minute da dođu do vodstva, a gol koji je odlučio večerašnji meč postigao je Talisca.

Galata je pokušala do kraja utakmice da osvojim barem bod, ali nisu iskoristili dvije dobre šanse. Hrvatski stručnjak Igor Tudor od dolaska na klubu Galatasarayja još uvijek nema pobjedu. Nakon remija u prošlom kolu u ovom je doživio poraz koji će teško pasti navijačima jer je od ljutog rivala.

Nakon 22 odigrana kola Bešiktaš se nalazi na prvom mjestu sa 50 bodova, četiri više od drugoplasiranog Basaksehira. Galata je na trećem mjestu, ali sada imaju čak deset bodova manje od lidera Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 22. kolo:

Galatasaray - Bešiktaš 0:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi