Bešiktaš novi lider u Turskoj

Superliga

Bešiktaš novi lider u Turskoj

E. Škorić

U nedjelju su odigrane četiri utakmice šestog kola turske Super lige.

Bešiktaš je pobjedom nad Sivassporom (3:2) izbio na vrh tabele. Domaći su slavili uz dva gola Dembe Ba i jedan Sahana. Na drugoj strani Da Costa i Arslan su bili strijelci.

Trabzonspor našeg Vahida Halilhodžića je sa 3:1 bio bolji od Mersina. Belkalem, Medjani i Cardozo su tresli mrežu gostiju, Delibalta je na drugoj strani postigao utješni gol.

Akhisar je s 2:0 bio bolji od Kasimpase i popeo se na treće mjesto. Demirok iz penala i Gekas matirali su gostujućeg golmana. Duel Bursaspora i Eskisehirspora završen je rezultatom 2:2.

Super liga, 6. kolo:
Bursaspor - Eskisehirspor 2:2 (Bakambu 32, 53/ Gučer 80, Funes 85)
Trabzonspor - Mersin 3:1 (Belkalem 54, Medjani 79, Cardozo 86/ Delibalta 71)
Akhisar - Kasimpasa 2:0 (Demirok 54 - penal, Gekas 70)
Bešiktaš - Sivasspor 3:2 (Ba 58, 65, Sahan 79/ Da Costa 40, Arslan 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.