Bešiktaš poražen za rođendan, Sevilla eliminisala Villarreal
Foto: EPA

Evropa liga, osmina finala

Bešiktaš poražen za rođendan, Sevilla eliminisala Villarreal

Sevilla je u uzvratnom susretu osmine finala Evropske lige savladala Villarreal rezultatom 2:1 i tako izborila plasman u naredni krug takmičenja. 

Iako je statistika u večerašnjem meču bila na strani gostiju, do prvog pogotka stigla je Sevilla u 69. minuti. Radost navijačima tima iz Andaluzije donio je Ibbora, da bi četiri minute kasnije za izjednačenje pogodio Dos Santos. 

Svaku nadu Villarrealu za prolazak u četvrtinu finala ugasio je Suarez, kada je u 83. minuti pogodio mrežu gostiju i postavio konačnih 2:1. 

Razloga za slavlje imao je i Club Brugge, koji je Bešiktaš savladao i u uzvratnom susretu. Sastav iz Istanbula na domaćem terenu poražen je sa 3:1, a prvi pogodak na utakmici viđen je u 48. minuti. 

Bešiktaš je do prednosti stigao zahvaljujući pogotku Ramona, ali vodstvo je trajalo sve do 61. minute. Prvo je De Sutter izjednačio, da bi do kraja susreta Club Brugge golovima Bolingoli-Mbomboa povisio na 3:1 i eliminisao Bešiktaš koji danas slavi 112. rođendan. 

Evropa liga, osmina finala: 

Bešiktaš - Club Brugge 1:3 (1:2)

Sevilla - Villarreal 2:1 (5:2)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

All Goals - Besiktas 1-3 Club Brugge - 19-03-2015 by Video-Live
Sevilla vs Villarreal 2-1 All Goals and... by gagan051194

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.