Besprijekorni Pjanić: Ispred su samo Ronaldo i Willian
EPA

Bh. reprezentativac u društvu najboljih

Besprijekorni Pjanić: Ispred su samo Ronaldo i Willian

E. Ganibegović

Sjajna noć za reprezentativce Bosne i Hercegovine u Ligi prvaka. Edin Džeko je sa svojom Romom uzeo bod Chelseaju na gostovanju, te postigao dva pogotka. Na drugoj strani, Miralem Pjanić je sa svojim Juventusom upisao pobjedu protiv Sportinga, a veznjak Stare dame je također postigao nevjerovovatan pogodak iz slobodnjaka.

Svi znamo kako je Pjanić jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu, što su mnogi, kako treneri, igrači tako i nogometni analitičari istakli.

Miralem već godinama unazad 'teroriše' gostujujuće golmane i prilikom svakog svog slobodnjaka stavlja ih na teške muke.

Učio je veznjak Juventusa od najboljih, pa i ne čude njegove nevjerovatne sposobnosti. Još dok je nosio dres Lyona bio je pod učiteljskim nadzorom Juninha, koji je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka svih vremena, ako ne i najbolji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedan statistički podatak govori mnogo o Pjanićevom izvođenju slobodnih udaraca. Naime, samo su Cristiano Ronaldo i Willian od 2009. godine postigli više pogodaka od Miralema iz slobodnjaka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi