Betis slavio protiv Rayo Vallecana
Foto: EPA

Primera, 7. kolo:

Betis slavio protiv Rayo Vallecana

Fudbaleri Betisa u sedmom kolu španske Primere savladali su Rayo Vallecano rezultatom 2:0. 

Tim iz Seville je na samom startu nametnuo svoj ritam igre i do prednosti stigao u 20. minuti utakmice, a strijelac za vodstvo od 1:0 bio je Westermann nakon asistencije Castra. 

Primljeni pogodak probudio je u nastavku domaće fudbalere, koji su u 30. minuti prvi put ozbiljnije zaprijetili golu Adana. Samo šest minuta kasnije pokušao je i Marinez, ali lopta odlazi pored gola. 

Dobre šanse za Rayo Vallecano propustili su još Bebe, Guerra i Sanchez, a kako to obično biva, kazna je uslijedila vrlo brzo. Vodstvo Betisa je u 61. minuti udvostručio Castro i postavio konačan rezultat. 

Betis nakon današnje pobjede zauzima osmu poziciju u španskom prvenstvu, dok je Rayo Vallecano na 14. poziciji. 

Primera, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rayo Vallecano - Betis 0:2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.